Belangrijk nieuws d.d.27-08-2020

Na een periode van buitentrainingen en vakantie mogen we eindelijk weer starten met onze lessen! Zoals jullie in onze nieuwsbrief hebben kunnen lezen, starten we weer vanaf maandag 7 september.

Er zijn enkele veranderingen in het lesrooster. Ook moeten we rekening houden met de corona-maatregelen. Lees dit bericht goed door!

Lesrooster vanaf 7 september:

Maandag:

18:00 – 20:00 uur: Turnselectie

Donderdag :

16:10 – 17:00 uur: gym/turnen groep 1,2,3

17:00 – 18:00 uur:  gym/turnen groep 4,5,6

18:00 – 19:00 uur:  turnen groep 7 en ouder

19:00 – 20:00 uur: snuffel-groep acrogym

Vrijdag:

15:30 – 16:30 uur: freerun 1

16:30 – 17:30 uur: freerun 2

17:30 – 18:30 uur: freerun 3

* De turngroepen zijn verschoven van vrijdag naar donderdag in verband met de beschikbaarheid van trainster Mariska.

* De tijden van de freerungroepen zijn gewijzigd. Zat je voor de vakantie in de eerste groep, dan kom je nu ook in het eerste uur. Zat je voor de vakantie in de tweede groep, dan kom je op de tijd van freerun 2 en zat je in de derde groep, dan kom je ook nu op de tijd van freerun 3. In de eerste weken zal trainer Hugo kijken of er kinderen zullen doorschuiven naar een andere groep.

Acrogroep

Zoals jullie lezen willen we een nieuwe acrogroep starten. Onze acrogroepen zijn twee jaar geleden naar Rouveen gegaan, omdat we in de Wijk geen trainer konden vinden. We zijn blij dat onze leden op die manier konden blijven acroën. Omdat de teams daar inmiddels zijn samengesteld uit kinderen uit de Wijk en kinderen uit Rouveen/Staphorst, blijft dit zo. Wel willen we graag weer acro gaan aanbieden in de Wijk. Dit zal in eerste instantie een trainingsuurtje worden voor kinderen die aan acro willen ‘snuffelen’. Voor acroleden die in Rouveen trainen is het mogelijk om een uurtje extra te trainen of aan je individuele elementen te werken. Je kunt gewoon bij deze training komen! Als je twee keer hebt meegedaan en je vind het leuk, dan kun je je opgeven.

Corona-maatregelen

Vanwege de maatregelen rondom het COVID-19 virus moeten we met een aantal dingen rekening houden:

  • Wat betreft het afstand houden geldt hetzelfde als net voor de vakantie. Onder 18 jaar hoeven de kinderen geen afstand met elkaar te houden. Boven 18 wel. De trainers kunnen weer hulpverlenen, maar dit zal nog wel minimaal zijn. We proberen de lessen zo in te richten, dat er niet te veel fysiek contact met de trainer nodig is.
  • De kinderen moeten de kleedkamers gebruiken als wachtruimte en niet om om te kleden. Dus kom al aangekleed naar de gymzaal. Ook kom niet veel vroeger naar de zaal maar liever precies op tijd voor je les. Zo komen de groepen niet bij elkaar. Laat geen spullen in de kleedkamer tijden de les zodat je de sport locatie direct kan verlaten na je les. Zo voorkom je contact met de volgende groep.
  • Ouders die hun kinderen brengen of ophalen mogen niet meer binnen komen en binnen wachten tijden de les maar mogen buiten wachten met 1.5 meter afstand van elkaar.
  • Tussen de lessen door en tijdens de warming up zullen de trainers en assistenten de materialen desinfecteren.
  • De toiletten mogen zo min mogelijk gebruikt worden dus denk er goed aan thuis naar de wc te gaan en een flesje water mee nemen voor na je les.
  • Bij klachten of mogelijke symptomen van het Corona virus kom je niet naar de les.
  • Nieuwe kinderen zijn van harte welkom, maar het is belangrijk dat zij een telefoonnummer bij zich hebben. De trainers moeten namelijk precies bijhouden wie in de zaal zijn geweest, zodat dit achterhaald kan worden in geval van een COVID-19 uitbraak.

Grote clubactie

Tot slot gaan we dit jaar meedoen met de grote clubactie. In september krijgen alle kinderen hiervoor de boekjes mee. De opbrengst van de actie zal worden besteed aan materialen voor tijdens de trainingen en aan leuke activiteiten die we dit jaar (met inachtneming van de COVID-19 maatregelen) voor onze leden willen organiseren. We hopen dan ook dat iedereen enthousiast mee zal doen!

We hebben heel veel zin om weer te beginnen! Tot snel!